Lady Styling - Ginga

Lady Styling Kizomba – Ginga

We werken op een aangename manier aan onze danshouding, techniek, lichaams- en heupbewegingen, isolatie, voetenwerk en coördinatie.

Deze workshops zijn ook toegankelijk voor dames zonder kizomba-ervaring.

Heb je interesse? Laat het ons weten via onderstaand formulier. We houden u dan op hoogte van de volgende Lady Styling workshops.

     De term “Ginga” betekent de manier waarop de dame zich beweegt tijdens het dansen, het verwijst naar de vrouwelijkheid, elegantie, heupbewegingen en houding van de dame.

     In Kimbundu, een van de vele talen uit Angola, betekent “ginga”, ijdelheid. Het woord “Ginga” is afkomstig van “Queen N’Zinga M’Bandi” of Ngola Kingdom (N’gola = Angola; N’Zinga = Ginga). Queen Ginga was een 17de-eeuwse koningin (muchino a muhatu) van de Ndongo en Matamba koninkrijken van het Mbundu-volk in Angola.

     Nzinga vocht voor de vrijheid en status van haar koninkrijken tegen de Portugezen, die op dat moment het gebied koloniseerden. Tegenwoordig wordt ze in Angola herinnerd vanwege haar politieke en diplomatieke scherpzinnigheid en haar briljante militaire tactieken. Een belangrijke straat in Luanda is naar haar vernoemd, en in 2002 werd een standbeeld van haar in Kinaxixi door de toenmalige president Santos ingewijd om de 27e verjaardag van de onafhankelijkheid te vieren.

     Voor mannen wordt de term “Bangão” gebruikt..

Contacteer ons

    Contactgegevens van Kizomba Passion